Mavesyretest (Heidelberg)

Mange mennesker ubehag efter indtag af bestemte fødevarer eller ligefrem halsbrand eller  reflux/sure opstød. Disse symptomer relateres som regel til for meget mavesyre og behandles med forskellige former for syreneutraliserende medicin.


Der kan dog være adskille andre forklaringer på disse symptomer end blot for meget mavesyre. Og idet at mangel på mavesyre kan give præcis samme symptomer som for meget mavesyre, er Heidelberg testen en præcis og pålidelig metode til at afklare hvad der er årsag til symptomerne.

Heidelberg testen måler surhedsgraden i mavesækket v.h.a. en pH kapsel som sluges med en smule vand og som sender måling af pH hver 2. minut via en lille radio sender. Dermed kan man få helt præcis information om mavesyre produktionen og hvordan produktionen påvirkes af forskellige faktorer idet der kan testes med base eller mavesyretilskud eller sågar pH reaktion på forskellige fødevarer.

 

Testen vil vise om der dannes for lidt mavesyre, for meget mavesyre, slet ingen mavesyre, om der sker for hurtig tømning af mavesæk, om der er for meget slim i mavesækket samt om der er akut eller sub akut gastritis (betændelse i mavesækkens slimhinde).

Praktiske oplysninger

Helbredsproblemer/symptomer

Pris og bestilling

Prisen for testen er kr. 995 som dækker udgifter for pH kapslen. Testen kan kun bestilles i forbindelse med en 45 min. konsultation som koster kr. 995 eller i forbindelse med en Functional Medicine konsultation.

Denne test kan kun laves tirsdage på Institut for Optimal Næring i Indre København..

Tidsbestilling til test og efterfølgende konsultation sker ved at følge følgende link: 

https://www.smartnd.ca/online-booking/1818

Når du bestiller tid til testen, bliver du samtidig oprettet i klientsystemet. 

Du skal møde fastende til testen - dvs at du ikke må have indtaget noget mad fra kl. 22 aftenen før testen og du må ikke indtage vand i 2 timer op til testen. Undgå at børste tænder med tandpasta om morgenen før testen. Du må ikke have indtaget mavesyreneutraliserende midler i 3 dage op til testen og du skal holde 7 dages pause med mavesyredæmpende midler (PPIs) op til testen. 

Testen tager 2-3 timer at udføre og man får svar med det samme. Oftest afholdes konsultation lige efter testen, hvor test resultater fortolkes og ud fra disse gives der anbefalinger til behandling som kan igangsættes med det samme.

Du kan læse mere om forberedelser til testen ved at følge dette link

Eksempel på testrapport

Download et eksempel på testrapport

Ernæringsmangler

Mavesår

Fordøjelseslidelser

Diarré

Forstoppelse

Mavesmerter/kramper

Oppusted mave

Blodsukkerforstyrrelser

Anemi/blodmangel

Ledsmerter

Spiseforstyrrelser

Uren hud, eksem og andre hud lidelser

Dyspepso

Detaljeret beskrivelse af test og markører

Testen udføres ved at test personen indtager en lille mængde base i form af bikarbonat hvorefter det måles hvor lang tid det tager for de syreproducerende celler (parietal cellerne) at producere den nødvendige mængde saltsyre til at sænke mavesækkens pH værdi igen.

Man skal møde fastende til testen og må ikke have indtaget syredæmpende eller syreneutraliserende produkter i en bestemt tidsperiode inden testen.

Her ses kapslen som indeholder radiosenderen. Kapslen er på størrelse med en mellemstore vitamin pille og er nem at sluge.

Yderligere oplysninger

Heidelberg testen har eksisteret i næsten 40 år og bliver brugt over hele verden, bl.a. af pharma virksomheder til at undersøge pharmacokinetikken af et nyt præperat. Testen bliver anvendt af virksomheder som Glaxo SmithKline, Merch, Pfizer, Bayer og Novo Nordisk.

Heidelberg testen har indgået i over 150 studier foretaget af forskere, pharmavirksomheder, læger, læreanstalter og hospitaler.

Du kan læse mere om Heidelberg testen her:

http://www.phcapsule.com/

Kontaktoplysninger

​​+45 71 96 1996

hej@nutritionavigator.dk

Nutrition Navigator

Strandvejen 724

2930 Klampenborg

CVR-nr: 32572642

Konsultation eller telefonkonsultation:

Mandag 9 – 12     Teglgårdstræde – Indre København

 

Tirsdag 8 – 18       Stokkerup - Klampenborg

 

Onsdag 9 - 18       Salig - Østerbro

 

Torsdag 13 - 16     Kun telefonkonsultation

 

Fredag 10 - 15       Stokkerup - Klampenborg

 

Blodprøvetagning:

           Mandag 7 - 9       Teglgårdstræde – Indre København