Fødevareintolerance test

Fødevareintolerancetest

Der er forskel på fødevareallergier og fødevareintolerancer.

 

Fødevareallergier er karakteriseret ved en være en akut reaktion med symptomer som rødme, kløe, ømhed og hævelser af læbe/mund/svælg/øjenomgivelser som starter hurtigt efter indtagelsen. Fødevareallergier er udløst af IgE antistoffer og du kan blive testet hos lægen eller allergiklinikker med blodprøver og priktest. Ofte er disse prøver dog negative men det udelukker ikke at den mad du indtager være årsagen til kroniske symptomer som eksem, diarre, smerter i maven, oppustethed, hovedpine, ledsmerter, kvalme og udtalt træthed mm. 

Fødevareintolerancer medfører langsomme reaktioner som optræder op til 72 timer efter indtag. Til forskel fra fødevareallergier er disse immunreaktioner udløst af IgG og IgM antistoffer og indtræder mere forsinket, hvilket gør det vanskeligt at identificere hvilke fødevarer der reageres på. Immunreaktioner kan påvirke væv og organer så der opstår forskellige symptomer og kan forværre autoimmune sygdomme. 

IgG antistofdannelse fra en række fødevarer kan testes med en bloddråbe-priktest som kan laves hjemme. Læs mere om testen ved at trykke på knappen til højre. 

IgG og IgA gliadin antistoffer er ofte forhøjede hos individer som har cøliaki eller glutenintolerance. Derfor udbydes en mere dybdegående test af gluten. Læs mere om testen ved at trykke på knappen til højre. 

Reaktioner på fødevarer kan også skyldes intolerance over for laktose, histamin, fructose, sucrose, sorbitol og salicylsyre og det ikke usædvanligt både at have en eller flere af disse intolerancer og immulogiske IgG reaktioner. ​

Symptomer på fødevareintolerancer

Eksem

Træthed

Hjernetåge

Hovedpine

Nedtrykthed

Depression

Forstoppelse

Udslæt

Ledsmerter

Kvalme

Oppustethed

Diarré

Væskeansamlinger

Kontaktoplysninger

​​+45 71 96 1996

hej@nutritionavigator.dk

Nutrition Navigator

Strandvejen 724

2930 Klampenborg

CVR-nr: 32572642

Konsultation eller telefonkonsultation:

Mandag 9 – 12     Teglgårdstræde – Indre København

 

Tirsdag 8 – 18       Stokkerup - Klampenborg

 

Onsdag 9 - 18       Salig - Østerbro

 

Torsdag 13 - 16     Kun telefonkonsultation

 

Fredag 10 - 15       Stokkerup - Klampenborg

 

Blodprøvetagning:

           Mandag 7 - 9       Teglgårdstræde – Indre København